Álomtörés – üresség

Á

Mindig is azt gondoltam: kivételes gyermekkorom volt és ennek köszönhető, hogy sokáig csontomig tudtak hatolni az ünnepek. Főleg a két nagy keresztény ünnepünk: a húsvét és persze a karácsony.

Óvodásként órákat feküdtem az év közben a poros padláson pihenő csehszlovák műfenyőnkből ünnepre ékesített, átlényegült karácsonyfa alatt és bűvöltem az ágakon csüngő díszeket. Néha megpörgettem őket és elragadtatva figyeltem hogyan szikrázik az égősor fénye, miközben jobbra balra forogtak, egyre lassabban, míg végül új perdítést nem igényeltek.

A szobában sötét volt, a szüleim még nem értek haza a munkából, a nagyanyám pedig ellenvetést nem tűrve vonult vissza a szobája csendjébe hogy a karácsonyra nekem kötött nadrágnak vagy pulóvernek utánaigazítson, mert a debütáláskor szorított.

Mennyire gonosz is a gyerek és mennyire önző, még tettetni sem hajlandó a felnőttek előtt : örül a szoba melegben elviselhetetlenül forróvá váló, fullasztó, szúrós pulóvernek, melyet kibontás után azonnal ráerőltetnek. Dereng is olyan eset mikor anyám az ajándékbontás előtt félrevont és külön kért: kommentár nélkül vegyem fel a kötöttet és köszönjem meg, ne bántsam meg a nagymamámat, hisz vesződött vele, szeretetből kötötte.

Bámulatos hogy mennyire nem érdekelt.

Szólj hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Történetíró

[RPD]

Mindenkinek van egy története. Még azoknak is, akik ezt tagadják, vagy nem tartják a sajátjukat különösebben érdekesnek. Ezekben a történethálókban foglalunk helyet mindannyian. A szálak hol összefonódnak, hol szétszakadnak. Csak egy biztos: minden tett, minden rezgés tovafut rajtuk. Így érjük el egymást. A történeteinken keresztül. Ezek az én történeteim. Magamról és másokról. Létezőkről és kitaláltakról.

Történet fa

Történet morzsák