Térdelj elém!

T

Ó, hát itt vagy? Párkák balra el, menjetek szellőzni egyet, fáj a fejem a rikácsolásotoktól! Orákulumok ti is szedelőzködjetek, szederjes csecsetekre vegyétek vissza a fátyolt. Elmenőben azért még szóljatok a vésnöknek, hogy hívatom!

Te pedig, térdelj elém, és rebegd el, miért tértél be ilyen kései órán csarnokomba? Ó, vagy úgy? Isten akarsz lenni? Éppen időben! Most, hogy a régi világ éppen megdőlni látszik, itt a remek alkalom új áldozati oltárakat emelni, templomokat építeni!

Engedd, hogy végigkalauzoljalak ezen a már előtted sokak által kitaposott úton! Grátiszba még hasznos tippeket is adok.

Akkor essünk neki, az idő sürget, már így is nagy a konkurencia.

1. Keresztelés

Add meg a nemed! Mi? Mindegy, amúgy sem számít, Jézusról is mindenfélét mondanak. Lehet fekete leszbikus nő volt, kit érdekel. Születési dátum? Áh, hagyjuk, nem fontos, majd ráigazítjuk később valami érdekes természeti jelenségre, vagy kataklizmára. E-mail cím? Jó, úgy látom még nem regisztrálták, remek.

Hogyan emlékezzen rád a történelem? Várj, kérdezem egyszerűbben: mi legyen a felhasználóneved? Jól gondold meg! Biztos? Nekem jó, ha neked is.

2. Egyházi adó

A hitelkártya adataidat is kérem. Nem gondolod, hogy megúszod az egyházalapítást tized befizetése nélkül? Ja, hogy ez a saját egyházad? Akkor is! Majd visszakapod perselypénzként a Patreonon. Harminc ezüst, barátocskám, remélem van elég pénz a számládon? Nyugi, ha hamar felfutsz megkeres mondjuk a Durex, hogy csinálj nekik gesztenyeízű síkosító meg kukoricacsutka nyomatú koton videókat. Jó móka lesz!

3. A megfelelő ikonográfia és szimbólumok

Egy megnyerő szelfi nem árthat. Sok-sok filterrel! Már a középkori Jézus ábrázolások idején is bejött. Legyél fehérebb, vagányabb, kacsaszáj mászthev! Jó, most villanjon ki a vállad is. Várjál csak! Hé, te eunuch, hozzad csak a Louis Vuttont! Glória meg szárnyak helyett ez is jó lesz most! Ez az! Nagyon érzed, mutasd magad! Meg is vagyunk!

Jöhetnek mellé az emojik, válassz egyet, vagy többet! Nem számít igazán.

4. Evangéliumok

Jöhet a körítés a bemutatkozásodba! Legyen őszinte sztorid magadról. Persze csak bizonyos határig. Domborítsd ki, a jó tulajdonságaid. Tudod, ez ilyen szendvics taktika, úgyis, csak a heroikus cselekedeteid maradnak fenn. A szülők emlegetése plusz pontot ér! A kontextus mindegy. Ha negatív a viszonyod velük, akkor majd jól lesajnálnak, ha meg jó, akkor meg a Szívek szállodája szerű anya lánya nexus miatt úgy is irigyelnek majd. A Szűz Mária is milyen népszerű lett, nem? Még valahol Európában országa is van, egy rakás kegyhellyel.

5. Első áldozás

Fontos és kötelező elem, mert neked kell először áldoznod, vagyis kezdj el pár másik vallási figurát követni. Elemezd az ő evangéliumukat, nézd meg melyik példabeszédek a legnépszerűbbek. Már a Mithrász kultusz idején is bejött. Vegyél kölcsön innen – onnan. Meséld el, hogy voltál Párizsban és romantikus alkat vagy és életed legjobb élménye volt, mikor a perzsacicád, Lulu lekölykedzett. Esett az eső és kiraboltak? A kölyköket meg vízbe dobtátok? Hát ezt nem kell elmondani. A lényeg, hogy szeressenek, hacsak nem halottkultuszt akarsz magadnak nekropoliszokkal. Na ugye, mindjárt gondoltam!

6. Bérmálkozás

Ó, igen, már vannak követőid, de ez még édeskevés, úgyhogy szükséged lesz egy-két bérmaszülőre is, hogy a vallásod hivatalosan is elinduljon a felemelkedés útján. Legyél jóban a neves influenszerekkel, reagálj rájuk, sőt dicsérd is őket. Taggelj, taggelj, taggelj!

Szíves emoji! Ha bánatost ír ki, akkor vigasztald, ha örül, örülj vele együtt, ha támadják, védd meg mindenáron! Így gyorsan szert tehetsz pár befolyásos barátra. Igen, ez kicsit olyan, mint a Keresztapában. Csak itt lövöldözés helyett cyber bullingoltok, meg meetoo-ztok. Végső esetben meg kimondjátok rá a fatvát és ráuszítjátok a híveiteket, akik digitálisan megkövezik. Vértanúk? Hát igen, végül is.

7. Apostolok

Amikor már van elég követőd, akarom mondani híved, fontos a jó kapcsolat ápolása. Kezdj el áradozni a fontos barátaidról, ismerőseidről. Ja, hogy nincs sok? Találj ki párat, az megteszi. Ne aggódj, a kurámi tekercsekből kijött volna még három Biblia, két képregény és egy szakácskönyv is! A régi, nosztalgiázós sztorik tuti befutók, de azért legyél aktuális. Figyeld a bulvárt, a trasht, meg a nemzetközi jeles napok is legyen beszinkronizálva a kincses kalendáriumodba!

8. Imák, fohászok

A legfontosabb elemhez érkeztünk, ahol csak a mennyiség számít. Ezt most éppen kedvelésnek nevezzük, de ne tévesszen meg! Csak a forma változott, a tartalom nem! Apró kis figyelemfelhívásokat, kedveskedések. Minél többet kapsz a kinyilatkoztatásaidra, annál erősebbé válsz. Cserébe mit kell adni? Milyen kérdés ez? Persze, hogy semmit! Hozzájuk sem kell szólni közvetlenül, milyen isten lennél úgy? Ha nagyon rád jön a szófosás, akkor keress pár prófétát magadnak és azokkal cseveréssz! Ha jól csinálod még szent, akarom mondani celeb is lehetsz a Mokkában! De legalább egy csabai csípős lángolt nagykövet, vagy mangalica töpörtyű influenszer.

9. Ígéretek, túlvilág

Ígérni? Hát igazából azért vagy, hogy szórakoztasd a híveket, hogy legyen kiben hinni. A stílus! Az a fontos. Ha annyira koherens vagy ideológiailag, mint a Fidesz, akkor se gond. Ha egy ereszcsatornán lógsz le dildóval a seggedből, de más vallások könyveit darálod, akkor is megbocsátanak. Beismerni az ilyet nem szabad! Gumicsont, valami másik sztorival. Adj egy szendvicset egy hajléktalannak vagy díszíts karácsonyfát augusztusban, az majd elviszi a fókuszt!

Túlvilág? Ugyan kérlek! Itt és most, meg good vibes, mindfullness. Egy-két idézet is belefér. Kenyeret és cirkuszt, a többi nem számít!

10. Más platformok

Hát most mondanám, hogy jó lóra tettél velem, de érdemes egyéb oltárakat is emelni, idővel. Indítsd YouTube csatornát, vagy valami Podcastet. Nem vagy kreatív? Nem fontos, gitározz seprűnyélen, Tinderezz részegen, vagy csinálj ValóVilág reakció videót. Persze mindezt liveold! Elég a mobil kamerája is, a minőségre ráérsz később is figyelni.

Hát meg is lennénk, gratulálok! Új isten született, majd szerzünk egy sámlit neked a Panteonunkba. Persze csak ha bizonyítottál és lesz legalább 10 000 követőd! Van még kérdésed?

Ja, hogy az én nevem? Bekövetnél, mi? Hát Lucifer, de neked csak Luci! Így vagyok fenn, mindenhol, biztos megtalálsz! Na helló!

Szólj hozzá

A Történetíró

[RPD]

Mindenkinek van egy története. Még azoknak is, akik ezt tagadják, vagy nem tartják a sajátjukat különösebben érdekesnek. Ezekben a történethálókban foglalunk helyet mindannyian. A szálak hol összefonódnak, hol szétszakadnak. Csak egy biztos: minden tett, minden rezgés tovafut rajtuk. Így érjük el egymást. A történeteinken keresztül. Ezek az én történeteim. Magamról és másokról. Létezőkről és kitaláltakról.

Történet fa

Történet morzsák